Noul MNIR

gardenium.ro

Proiectul nostru a avut la baza extinderea si modernizarea Muzeului National de Istorie a Romaniei. Scopul principal a fost dezvoltarea unei solutii de maximizare a spatiului tinand cont de atributele socio-istorice ale cladirii, nevoile contemporane ale comunitatii, dar si noile functiuni complementare muzeului: institut de cercetare si spatiu public de socializare. Luand in considerare pozitionarea sa la intersectia dintre axa culturala- Calea Victoriei, si axa de divertisment- Centrul Vechi,si lipsa de spatii publice verzi- am considerat oportuna transformarea lui intr-un hub socio-cultural. De aceea, am decis sa facem extinderea mai mult in subteran si printr-o aditie de tip panglica ce parcurge intreaga curte interioara a muzeului si in loc sa o acopere total, furnizeaza extra spatiu in aer liber. Astfel, pe langa spatiul necesar extinderii, solutia propusa a produs in plus 3750 mp de spatiu verde. Cu ajutorul sistemelor integrate de sustenabilitate adoptate s-a eficientizat considerabil consumul de energie.

București, România
Autori: arh. Alexandru-Iulian OPRIȚA, arh. Larisa RATOI , arh Raluca MUNTEANU
Colaboratori: cgi. Christiana Tudor
arh. Andrei Cumpanasoiu
arh. Laurentiu Constantin
arh. Lidia Ratoi
arh. Radu Serbanescu
Nicoleta Ivascu
Madalin Colea
Dana Burchi
Sursa: Anuala.ro
gardenium.ro
Vezi articolul anterior
Vezi următorul articol