Casă de vacanță

gardenium.ro

Proiectul – locuință de vacanță pentru o familie – este configurat în jurul scării de acces la etaj, element principal al casei. Spațiul deschis al livingului și bucătăria de la parter se pliază pe grafica scării, în timp ce la etaj, spațiile intime ale dormitoarelor minimale și băii sunt accesate direct din podest.
Livingul este un spațiu cu funcțiune fluctuantă în funcție de tipul utilizatorilor: zona de primire oaspeți, spațiu de relaxare, loc de preparat și servit masa, loc de joacă pentru copii, acesta din urmă extinzându-se și pe geometria scării. Scara se întinde din living spre etaj, departajând vizual bucătăria de zona șemineu. Seria de luminatoare hol de acces – scară aduc lumina naturală în mijlocul casei, la parter și etaj.
Volumetria casei schimbă discursul caselor de munte cu panta accentuată. Cu reverență față de peisajul natural către care privește, casa se identifică prin acoperișul plat și alb al volumului acoperișului. Volumul etajului finisat cu lemn, aparent greu, glisează peste volumul alb al parterului, iar împreună streașina largă a acoperișului pare a-și ușura greutatea.

Autori: arh. Emil BURBEA – MILESCU, arh Oana Gabriela IACOB, arh. Radu – Tudor PONTA / Republic of Architects
Colaboratori: Rezistență ing. Cătălin Caraza
Instalații Alyates Design
fotografii originale Cosmin Dragomir

Sursa: Anuala.ro

gardenium.ro
Vezi articolul anterior
Vezi următorul articol